terug

Angerlo, Giesbeek, Latum

 
  Drie dorpen, één gemeente
     

De drie dorpen Angerlo, Giesbeek en Lathum hebben een accentuering die gemeenschappelijkheid bestempeld.

Onderling contact met de factor 3 als trefpunt centraal met een historische associatie naar de Marke van vroeger en nu; een markering voor goed overleg als bestuur. Maar ook de vrolijkheid van de carrousel, de muziektent, de prieel voor ontmoeting, spel, schuilen en feitelijk stemcontact met de drie dorpskernen onderling; een familiaire viering.

De drie stoelen en een tafel van het onderste deel staan gedraaid t.o.v. de in de spiegeling naar beneden gerichte drie stoelen van het bovenste deel. Dat geeft dynamiek en actie aan het overigens rustige monumentale beeld. De accenten, communicatiecarrousels, zijn ontworpen in gekleurd gebouchardeerd beton met een rvs  constructie als kroon ertussen en een licht- en portofooninstallatie gecentreerd.
De Marke-follies zijn zo gesitueerd dat ze beschouwelijk de respectievelijke situaties complementeren, en geeft veel aanleiding om te zitten, hangen leunen, praten, enz.; een speels trefpunt. Door middel van drukknoppen in de bollen op de tafeltjes kan akoestisch contact opgenomen worden met de twee andere Markefoons.

Onderling contact en gemeenschappelijkheid is het inhoudelijke uitgangspunt van dit ontwerp voor de gemeente Angerlo, met een vertrouwelijk, historisch voorkomen gecombineerd met een vitaliteit en toekomstgerichtheid. Ter huldiging van toen, ter viering van nu en een monument van straks. 2000