terug

Goirle

 
  Stapjesplan
     

´Een kabbelende geestigheid door het hele nieuwe centrum van Goirle heen.´

Kleine diepblauwe voetstapjes die steeds als een verrassend gezelschap met de voetgangers mee huppelen; met op het Kloosterplein een rondedans en in de passage een hink-stap-sprong spel . Een dans en spel waar je als passant invloed op uit oefent door sensoren in de bestrating.

Het bewegingsprogramma, computergestuurd, is geen continue herhaling maar wisselt willekeurig in verscheidenheid. Als het grote centrumerf van Goirle gereed is zal dit gekenmerkt zijn met een voor Goirle uniek geestig karaktertje; 500 stapjes in 43 verschillende loopjes met elk een eigen karakter, choreografie. De stapjes hebben een diepblauwe kleur, maar op Koninginnedag vrolijk oranje en met de carnaval een potpourri aan kleuren.

Het hele centrum van Goirle is bestraat in één type baksteen, één erf. De ‘stapjes’ steen is gemaakt van een kunststof en een exacte kopie van de baksteen. Het lichtgevende voetje is ingegoten, evenals de elektronica ( LED lampjes met een chip). Het geheel is schok- en waterbestendig, een heel stevige behuizing voor een techniek die uitgebreid getest is als o.a. dynamische wegmarkering. Het project wordt gestuurd door een Dynamic Line Contoller vanuit het gemeentehuis en de bibliotheek en fase 1 functioneert al zonder onderbrekingen vanaf januari 2006.

Een centrumerf met een voor Goirle uniek geestig karaktertje!